Egiptuses tapeti islamistide rünnakus seitse sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi Siinai haru võitlejad.
Islamiriigi Siinai haru võitlejad. Foto: The Times of Israel

Siinai põhjaosas sai pühapäeval islamistide terrorirünnakus surma seitse Egiptuse sõdurit ja veel 37 inimest haavata, teatasid julgeoleku- ja meditsiinitöötajad.

Võimuesindajate informatsiooni kohaselt ründasid pühasõdalased üheaegselt mitmeid sihtmärke Sheikh Zweidi linnas kasutades muu hulgas miini- ja raskekuulipildujaid.

Rünnaku tagasilöömiseks kutsuti appi Apache lahingukopterid. Armee teadaande kohaselt tapeti 24 ründajat ja hävitati kaks nende kasutatud sõidukit. Sõjavägi jätkab terroristide jälitamist piirkonnas.

Iisraeli lõunaosas asuvas Eshkoli regioonis plahvatas pühapäeval kaks Siinai poolsaarelt tulistatud raketti, mis ei põhjustanud kahju. Siinai poolsaarelt tulistatud rakettide eest võtab tavaliselt vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik.

Alles reedel sai Siinai põhjaosas järjekordses terrorirünnakus surma kuus Egiptuse sõdurit. Islamiriik teavitas päev varem, et kaks nende enesetapuvõitlejat tapsid neljapäeva õhtul El-Arishi lähedal asuvas sõjaväebaasis 14 Egiptuse sõdurit. Pühasõdalased ründasid reedel ka sõjaväe kontrollposti Al-Ghazis, mis asub El-Arishist lõunas.

Siinai poolsaarel hukkus septembris äärmuslaste rünnakus politseikonvoile 18 korrakaitseametnikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles