Mehhiko lõunaosas tapeti juhtivpoliitik ja tema pereliikmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud sündmuskohal.
Politseinikud sündmuskohal. Foto: Televisa

Mehhiko lõunaosas tapeti 50-aastane vasakpoolne parteiliider Ranferi Hernandez Acevedo, tema naine, ämm ja autojuht, teatasid pühapäeval võimuesindajad.

Guerrero osariigi kõrge julgeolekuametniku Roberto Alvarez Heredia sõnul leiti põlev auto ohvrite laipadega Ahuacuotzingo linna lähedalt.

Esialgu pole võimudel kahtlusaluseid, samuti pole selged veretöö motiivid.

Acevedo oli erakonna Demokraatlik Revolutsioonipartei asutajaliige ja regiooniliider. Acevedo oli ühtlasi presidendiks pürgiva Andres Manuel Lopez Obradori üks võtmetähtsusega toetajaid.

Guerrero on riigi üks vaesemaid osariike, kus vohab narkovägivald. Mehhikos pöördus mõrvade arv 2015. aastal taas tõusule pärast kolm aastat kestnud langust.

Mehhikos 2006. aastal alustatud uimastivastase sõja jooksul on surma saanud või teadmata kadunuks jäänud rohkem kui 200 000 inimest. Maikuus sooritati riigis 2186 mõrva ehk keskmiselt 70 mõrva päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles