Pildid: Somaalia autopommirünnaku ohvrite arv kerkis üle 300

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäevases autopommirünnakus Somaalia pealinnas Muqdishos hukkus viimastel andmetel üle 300 inimese, teatas täna kiirabiteenistus. Tegemist on rängima terrorirünnakuga Somaalias.

Aamini kiirabiteenistuse direktor doktor Abdulkadir Adam ütles, et viimaste tundide jooksul on vigastustesse surnud veel mitu inimest.

Eile kogunes suur vihane rahvamass Somaalia presidendipalee juurde rünnaku vastu meelt avaldama.

President Mohamed Abdullahi Mohamed kuulutas eile välja kolmepäevase leina ja ühines tuhandete inimestega, kes reageerisid haiglate meeleheitlikule palvele anda verd.

Plahvatuse ohvrite hulgas oli ka neli Somaalia Punase Poolkuu Ühingu vabatahtlikku, teatas täna Rahvusvaheline Punase Risti Komitee. «Nende arv võib tõusta, sest mitu vabatahtlikku on kadunud,» lisati avalduses.

Julgeolekuametnike sõnul sai plahvatus alguse lõhkeainelastis veokist, mis õhiti ühe hotelli sissepääsu juures ristmiku kõrval.

BBC andmetel varises hotell kokku ja inimesed jäid rusude alla.

Plahvatuste eest ei ole keegi seni vastutust võtnud, kuid kahtlustatakse terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud äärmusrühmitust Al-Shabaab, mis võitleb keskvalitsuse vastu.

Pealtnägijate sõnul võis plahvatusest tingitud suitsusammast näha üle linna ning mitmed ütlesid, et nad polnud linnas nii võimast plahvatust varem kuulnud.

«Seal oli liiklusummik ning tee oli tulvil jalakäijaid ja autosid,» ütles lähedalasuva restorani kelner Abdinur Abdulle. «See on katastroof,» lisas ta.

Plahvatus toimus kaks päeva pärast seda, kui USA Aafrika väejuhatuse juht kohtus Muqdishos Somaalia presidendiga ning Somaalia kaitseminister ja sõjaväe juht astusid teadmata põhjusel tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles