Näljased karud ründavad Venemaal inimesi (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunkaru Prantsusmaal asuvas rahvuspargis.
Pruunkaru Prantsusmaal asuvas rahvuspargis. Foto: PATRICK HERTZOG/AFP/Scanpix

Venemaa Kaug-Idas Sahhalini saarel on sajad karud muutunud toidupuuduse tõttu agressiivseks ja liginenud inimeste elupaikadele, sel sügisel on karude ohvriks langenud kaks inimest.

Kohalike ametivõimude sõnul on tapetud üks jahimees ja üks kalamees. 

Sahhalini metsandusvõimude teatel on tänavu tulnud tappa 83 agressiivset karu, eelmise aastaga võrreldes on tapetud karude arv kolmekordistunud.

Kohalike inimeste sõnul põhjustab olukorda toidupuudus ja liiga aktiivne lõhepüük. Toiduotsinguil küladesse tungivad karud murravad koeri ja ründavad inimesi. Alles hiljuti hammustas üks karu kohaliku elaniku kätt. 

Näljahäda on karud ajanud isegi inimeste põldusid rüüstama. Näiteks üks perekond leidis oma kartulipõllult karu, kes õngitses maa seest toidupoolist. 

Kohalike elanike sõnul kestab kriis tõenäoliselt novembri keskpaigani, mil alatoitunud karud surnuks külmuvad ja ülejäänud isendid talveunne jäävad. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles