Kell kukkus, kuid selgust ei saabunud

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont allkirjastamas möödunud nädala teisipäeval iseseisvusdeklaratsiooni, mille rakendamise ta seejärel ise peatas.
Carles Puigdemont allkirjastamas möödunud nädala teisipäeval iseseisvusdeklaratsiooni, mille rakendamise ta seejärel ise peatas. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Eile hommikul sai otsa aeg, mille Hispaania keskvalitsus andis Kataloonia iseseisvusmeelsele presidendile Carles Puigdemontile, et vastata küsimusele, kas ta kuulutas 10. oktoobril toimunud Kataloonia parlamendiistungil välja piirkonna iseseisvuse või mitte.

Sellise küsimuse esitas Puigdemontile Hispaania peaminister Mariano Rajoy möödunud nädala kolmapäeval ehk päev pärast Puigdemonti parlamendis peetud kõnet. Puigdemont saatis küll Rajoyle eile enne tähtaega kirja, kuid ei vastanud selles Rajoy küsimusele.

Kataloonia omavalitsuse mikroblogivõrgustiku Twitter kontol avaldatud kirjas kutsus Puigdemont Rajoyd üles alustama dialoogi ja teatas, et Madrid lõpetagu Kataloonia rahva ja valitsuse vastased repressioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles