Hispaania vangistas kaks Kataloonia iseseisvusliikumise juhti (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordi Cuixart (vasakul) ja Jordi Sanchez saabumas Madridi kohtusse.
Jordi Cuixart (vasakul) ja Jordi Sanchez saabumas Madridi kohtusse. Foto: Javier Barancho/Reuters/Scanpix

Hispaania kohtunik andis korralduse kahe Kataloonia iseseisvusliikumise juhi vangistamiseks eeluurimise ajaks, neile võidakse esitada süüdistus mässule õhutamises, teatasid õigusallikad esmaspäeval.

Briti rahvusringhäälingu BBC teatel on üks ANC liikumise juht ja Kataloonia rahvusassamblee liige Jordi Sanchez ja teine Kataloonia kultuuri edendava organisatsiooni Omnium Cultural esimees Jordi Cuixart.

Neid peetakse keskseteks mõjutajateks selles, et Kataoonias korraldati iseseisvusreferendum.

Lisaks neile küsitles kohtunik esmaspäeval kaht Kataloonia kõrget korrakaitseametnikku.

Madridi kohus uurib nende nelja rolli Barcelonas 20. ja 21. septembril aset leidnud meeleavaldustes.

Hispaania politsei vahistas mitu Kataloonia ametnikku ja korraldas nende büroodes läbiotsimisi osana keskvalitsuse sammudest ettevalmistuste vastu 1. oktoobri rahvahääletuseks.

Kohtunik otsustas varem esmaspäeval, et Kataloonia politseiülem major Josep Lluis Trapero ja tema kolleeg Teresa Laplana võivad jääda teatud tingimustel vabadusse. Nad pidid ära andma oma passid ja nõustuma iga kahe nädala järel ilmuma kohtusse.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles