Makedoonia kohalikel valimistel oli edukas peaministri partei

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Makedoonia peaminister ja valitseva sotsiaaldemokraatliku partei (SDSM) liider Zoran Zaev tähistamas võitu 15. oktoobril peetud kohalikel valimistel.
Makedoonia peaminister ja valitseva sotsiaaldemokraatliku partei (SDSM) liider Zoran Zaev tähistamas võitu 15. oktoobril peetud kohalikel valimistel. Foto: AFP / Scanpix

Makedoonias pühapäeval korraldatud kohalikel valimistel saatis edu peaminister Zoran Zaevi parteid, teatasid ametnikud esmaspäeval.

Makedoonia Sotsiaaldemokraatlik Partei (SDSM) sai võidu 37 omavalitsuses 81-st, sealhulgas pealinnas Skopjes, ütles keskvalimiskomisjon.

Peamine opositsioonijõud, ekspeaminister Nikola Gruevski konservatiivne erakond VMRO-DPMNE, mis oli võimul 56 omavalitsuses, sai pühapäeval võidu ainult kolmes.

Zaev ütles esmaspäeval, et sellised tulemused tähistavad "natsionalismi" lõppu Makedoonias pärast Gruevski 10-aastast võimuperioodi.

"Olles vabalt väljendanud oma tahet, saatis rahvas toetussõnumi uue valitsuse poliitikale, milleks on ühiskond igaühele ning majanduse kasv ja areng," ütles Zaev oma poolehoidjatele.

Teine valimisvoor korraldatakse 29. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles