Saakašvili nõuab Kiievi meeleavaldusel Porošenko tagandamist (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja Ukraina ülemraada ees.
Meeleavaldaja Ukraina ülemraada ees. Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP/Scanpix

Ukraina ülemraada ees toimuvale meeleavaldusele saabunud endine Odessa kuberner Mihheil Saakašvili kutsus inimesi üles nõudma võimuloleva presidendi Petro Porošenko tagandamist.

«Kutsun kiievlasi üles tulema pärast tööpäeva lõppu siia ja nõudma vaid üht – et Porošenko hakkaks mõtlema ametist loobumise peale,» ütles Saakašvili ülemraada esisel väljakul.  

«Kuni on Porošenko, on vaesus, alandused, ukrainlaste ja eriti noorsoo väljaränne,» teatas Saakašvili. «Kui Porošenko teid viimast korda jälle ei kuule ja üritab võita aega, nagu ta on seda juba kolm aastat teinud, siis mulle tundub, et peaksime siit väljakult minema ühte sootuks teise paika.»

Meeleavaldus ülemraada ees. Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP/Scanpix
Meeleavaldus ülemraada ees. Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP/Scanpix Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP

Ülemraada esisele meeleavaldusele oli täna keskpäevaks kogunenud umbes neli ja pool tuhat inimest, veel poolteist tuhat avaldas meelt Ukraina keskpanga juures. Meeleavaldused olid rahumeelsed. Nõutakse valimissüsteemi muutmist proportsionaalseks, avatud piirkondlike nimekirjadega, sõltumatu korruptsioonikohtu loomist, ja saadikupuutumatuse tühistamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles