Autopomm tappis liiga palju teadnud ajakirjaniku (2)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusevastase sõnumiga plakat oli toodud ajakirjaniku tapmise järel Sliema linnas peetud mälestusüritusele.
Valitsusevastase sõnumiga plakat oli toodud ajakirjaniku tapmise järel Sliema linnas peetud mälestusüritusele. Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI/REUTERS/Scanpix

Uuriv ajakirjanik, valitsusega seotud suurte korruptsiooniskandaalide avastamine ja kõige lõpuks autopomm, mis liiga palju teada saanud ajakirjaniku tapab. See kõik kõlab nagu poliitilise põnevussarja «Kaardimaja» süžee, aga paraku on tegu hoopis reaalsusega. 

Põnevikuga sarnaneva loo puhul on tegu hoopis Euroopa Liidu eelmises eesistujariigis Maltal toimunuga, kus esmaspäeval hukkus autopommiplahvatuses 53-aastane uuriv ajakirjanik Daphne Caruana Galizia.     

Caruana Galizia kogus tuntust, uurides aastate jooksul väidetavalt korruptsiooniga tihedalt seotud olevaid riigiametnikke ja ärimehi. Tema blogi kuulus Malta kõige loetumate veebilehtede hulka ja tunnustuse osaliseks sai ajakirjanik isegi välismaal. Sel aastal luges väljaanne Politico naisajakirjaniku üheks Euroopa mõjukaimaks valitsuse läbipaistmatuse vastu võitlejaks.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles