EIK: Navalnõi süüdi mõistnud Vene kohtu otsus oli «meelevaldne» (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: Alexey Kudenko/Sputnik/Scanpix

Euroopa Inimõiguste Kohus (EIK) otsustas teisipäeval, et Venemaa kohtu otsus, millega mõisteti Kremli-kriitik Aleksei Navalnõi 2014. aastal süüdi finantskuritegudes, oli «meelevaldne ja ilmselgelt põhjendamatu».

EIK-i hinnangul tõlgendasid Vene kohtud äriseadustikku «ulatuslikult ja ennustamatult». Otsusega mõisteti Navalnõi ja tema vend süüdi kelmuses ja rahapesus.

Navalnõi mõisteti 2013. aastal teises kaasuses süüdi omastamises, kuid EIK otsustas eelmisel aastal, et ka see otsus polnud põhjendatud.

Navalnõi on alati öelnud, et tema vastu esitatud Vene riigi hagid on poliitiliselt motiveeritud ning nende eesmärk on takistada tal kandideerimast 2018. aastal presidendiks. Teisipäeval otsustas Vene valimiskomisjon, et Navalnõi saab kohtu määratud karistuste tõttu presidendiks kandideerida alles 2028. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles