Kiievis sai rahutustes viga neli inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Kiievi kesklinnas.
Rahutused Kiievi kesklinnas. Foto: Valentin Ogirenko/Reuters

Ukrainas Kiievis sai teisipäeval parlamendi lähistel toimunud politsei ja meeleavaldajate kokkupõrkes viga vähemalt kolm inimest, ütles politsei.

Ühel ohvril oli peahaav ning vähemalt ühte protestijat raviti pisargaasi tõttu. Üks politseinik toimetati teadvusetult minema, sõnas üks meedik.

Politsei pressiesindaja ütles hiljem, et vigastatuid oli neli, neist üks politseinik.

Donbassi vabatahtlike pataljoni liikmed võtsid politseilt 30 kilpi ning moodustasid keti ülemraada hoone ning Hruševski tänava vahele.

Praeguseks on olukord maha rahunenud.

Endise Odessa kuberneri Mihheil Saakašvili toetajad on toonud kaasa umbes 20 telki, mis püstitatakse ülemraada lähistele parki.

Ülemraada esisele meeleavaldusele oli teisipäeva keskpäevaks kogunenud umbes 4500 inimest, veel 1500 tuhat avaldas meelt Ukraina keskpanga juures. Protestijad nõuavad valimissüsteemi muutmist proportsionaalseks ning tahavad, et piirkondlikud valimisnimekirjad oleksid avatud. Lisaks tahtsid nad korruptsioonikohtu loomist ja saadikupuutumatuse tühistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles