Raqqas on liitlasvägedele alistunud umbes 400 pühasõdalast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria Demokraatlike Jõudude võitlejad Raqqas.
Süüria Demokraatlike Jõudude võitlejad Raqqas. Foto: Erik de Castro / Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide toel võitlevatele kurdide ja araablaste vägedele on Süürias Raqqas viimastel päevadel alistunud umbes 400 pühasõdalast.

Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) teatasid teisipäeval, et Raqqa linn on üle nelja kuu kestnud lahingute järel vallutatud.

«Viimastel päevadel on Raqqas ennast vangi andnud umbes 400 islamivõitlejat,» ütles Ühendriikide kõrge sõjaväeametnik kolonel Ryan Dillon ajakirjanikele videokõnes.

USA juhitud koalitsioon hoiatas siiski, et linnas on jätkuvalt mõned kohad, kus tegutsevad äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejad.

Koalitsiooni pressiesindaja Ryan Dillon ütles teisipäeval, et SDF hõivas viimased ISi tugipunktid Raqqas, kuid nende üle täielikku kontrolli saavutatud ei ole. Aladelt otsitakse miine ja võimalikke džihadiste.

«Me pole saanud ametlikku teadet, et Raqqa on puhastatud,» lausus Dillon.

Tema sõnul pole koalitsioon viimasel kolmel päeval sooritanud Raqqas ühtegi õhulööki, et tsiviilisikud saaksid linnast lahkuda ja pühasõdalased alla anda.

«Raqqa langemisega kaotab IS lätte, kust kavandati ja toetati terroriakte Süürias, Iraagis ja mujal maailmas,» ütles Dillon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles