Trump hukkunud sõduri lesele: ta teadis, millele alla kirjutas (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Ühendriikide kongressi liige väidab, et president Donald Trump tegi ühe hukkunud sõduri lesele kohatuid märkusi, vahendab The Hill. 

Demokraadist kongresmen Frederica Wilson ütles eri meediaväljaannetele, et kuulis pealt, kuidas Trump teatas Nigeris hukkunud seersant David Johnsoni lesele, et sõdur teadis, millele alla kirjutas.

Wilson lisas, et oli Johnsoni lesega koos autos, kui Trump talle helistas, sest nad olid teel hukkunu surnukeha üleandmisele. Johnson oli üks neljast sõdurist, kes hukkus umbes kahe nädala eest Nigeris aset leidnud autorünnakus.

Kongresmeni sõnul tekitas kõne kuuendat kuud rasedale naisele suurt stressi. «Ta kaotas just oma abikaasa, talle oli just öeldud, et matust pole võimalik avatud kirstuga korraldada – kujutage ette, milliseid õudusunenägusid see mõte surnukeha olukorrast talle tekitab – ja see on see, mida USA president talle ütleb.»

«Ta poleks pidanud midagi sellist ütlema,» märkis Wilson.

Valge Maja keeldus oma kommentaari uudisele andmast. «Presidendi suhtlus suurima ohverduse teinud Ameerika sõdurite suhtes on eraviisiline,» ütles üks ametnik.

Trump helistas Nigeris hukkunud sõdurite peredele pea kaks nädalat pärast juhtunut. Kui ajakirjanikud presidendilt esmaspäeval küsisid, ega viimane hukkunute peredega ühendust pole võtnud, vastas Trump, et kirjutas neile kirjad.

Seepeale väitis ta ekslikult, et endised presidendid nagu Barack Obama ei võtnud hukkunud sõdurite peredega üldse ühendust. Hiljem oli ta sunnitud avalduse tagasi võtma. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles