Eestlased peavad ELi kuulumist kasulikuks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmapaistvalt euroskeptilise Kreeka peaminister Alexis Tsipras oma silmapaistvalt eurooptimistliku liitlasriigi Eesti kolleegi Jüri Ratasega Tallinnas.
Silmapaistvalt euroskeptilise Kreeka peaminister Alexis Tsipras oma silmapaistvalt eurooptimistliku liitlasriigi Eesti kolleegi Jüri Ratasega Tallinnas. Foto: Virginia Mayo / AP / Scanpix

Valdav enamus Eesti elanikest peab Euroopa Liitu kuulumist kasulikuks, kuigi ei usu, et nende sõna seal loeb, näitab värske eurobaromeetri uuring.

Küsimusele, kas peate kuulumist ELi riigile kasulikuks, vastas jaatavalt 81 protsenti eestlastest. Põhilise kasuna tõid nad välja majandusliku tulu: selle, et Euroopa Liit aitab kaasa majanduskasvule, pakub uusi töövõimalusi ja parandab inimeste elujärge. Samuti mainisid eestlased ülejäänud 27 riigi keskmisest sagedamini ELi kui jõudu, mis aitab kaasa rahu säilitamisele ja julgeoleku tagamisele.

Märksa vähem kui keskmine eurooplane uskusid eestlased aga sellesse, et EL aitab kaasa riigi demokraatiale, võidelda kliimamuutustega või annab neile suurema sõnaõiguse ELi või maailma tasemel langetavatele otsustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles