Türgi pidas kinni ärimehest kodanikuühiskonna liidri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osman Kavala
Osman Kavala Foto: Kuvatõmmis portaalist

Türgi politsei pidas Istanbuli lennujaamas kinni ärimehe, kes on üks kodanikuühiskonna juhte, teatas täna ajakirjandus president Recep Tayyip Erdoğani repressioonipoliitika järjekordsest ilmingust.

Ärimees Osman Kavala peeti kinni Lõuna-Türgist Gaziantepist saabudes, kirjutas uudisteagentuur Doğan.

Kavala juhib vabaühendust Anadolu Kültür (Anatoolia kultuur), mis püüab saada Türgi ühiskonnas valitsevatest lahkhelidest üle eeskätt kultuuri ja kunsti kaudu.

Organisatsioon on ulatanud käe ka Armeeniale, millega Türgil ei ole suhteid, kuna armeenlased süüdistavad Ankarat Osmani impeeriumi aegses genotsiidis.

Doğan ütles, et Kavala käis Gaziantepis arutamas ühisprojekti Saksa kultuuriorganisatsiooni Goethe Instituudiga.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: AP/Scanpix
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: AP/Scanpix Foto: /AP

Uudisteagentuuri andmetel peeti ta kinni Istanbuli prokuratuuri juurdlusega seoses.

Amnesty Türgi büroo töötaja Andrew Gardner ütles Twitteris, et Kavala on Türgi kodanikuühiskonnale osaks saanud rünnakute järjekordne ohver.

«Osman Kavala on töötanud väsimatult leppimise, dialoogi ja õigusriigi põhimõtete nimel,» lisas Emma Sinclair-Webb organisatsioonist Human Rights Watch.

Türgi võimud on asunud pärast eelmise aasta riigipöördekatset rünnakule kodanikuühiskonna juhtide vastu.

Järgmisel nädalal astub Istanbulis kohtu ette 11 inimõigusaktivisti, nende hulgas organisatsiooni Amnesty International Türgi osakonna juhid.

Trellide taga on ka 156 ajakirjanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles