AfD parlamendisaadik mõisteti süüdi jalgpallihuligaanluses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Münzenmaier.
Sebastian Münzenmaier. Foto: Sascha Ditscher/imago/Scanpix

Sebastian Münzenmaier mõisteti tingimisi süüdi Kaiserslauterni jalgpalliklubi fännide poolt toime pandud vägivallale kaasa aitamises. Saadikukohta mehelt siiski ära ei võeta.

Tulevane Liidupäeva saadik Münzenmaier sai 10 000 eurose rahatrahvi ja kuue kuu pikkuse tingimisi vanglakaristuse kohaliku konkureeriva Mainzi jalgpalliklubi toetajate ründamise eest.

Kohus leidis, et Münzenmaier oli teadlik ja kiitis heaks 2012. aasta 18. märtsil Kaiserslauterni staadionil toime pandud rünnaku korraldamise.

Münzenmaier ise rünnakus ei osalenud, küll aga suhtles ta rünnaku päeval teiste jalgpallihuligaanidega ja aitas äärmuslikke fänne bensiinijaamast staadionile vedada.

Liidupäeva valimistel oli Münzenmaier AfD Rheinland-Pfalzi liidumaa esinumber.

Münzenmaieril lubatakse rahvaesindaja koht alles jätta, kuna rünnakule kaasa aitamist loetakse Saksa seaduse kohaselt väiksemaks kriminaalrikkumiseks.

Kohus langetas otsuse pärast Münzenmaieri WhatsAppi vestluste, tekstisõnumite, e-kirjade, telefoniandmete ja tunnistajate fotodega tutvumist.

Münzenmaier, kes teatas valimiskampaania ajal, et on rahumeelne jalgpallifänn, nimetas kohtu otsust solvanguks, naljaks ja puhtaks spekulatsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles