Ekspert: naiskupeldajatel endil on tihti varasem kogemus (2)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Luht eile inimkaubanduse konverentsil Vilniuses.
Kristiina Luht eile inimkaubanduse konverentsil Vilniuses. Foto: Hanna-Hulda Reinkort

Viimased 15 aastat inimkaubandus- ja kupeldamisjuhtumitega tegelenud sotsiaalministeeriumi võrdsuspoliitika osakonna nõunik Kristiina Luht ütles intervjuus Postimehele, et kui Laura Kõrgemäe prostitutsiooni vahendamise eest karistada saaks, oleks see Eesti modelli- ja missiäris pretsedent. Kuigi sellesarnaseid kahtlusi on ette tulnud varemgi, pole siiani veel kedagi kohtus süüdi mõistetud.

- Kas kolmapäeval lahvatanud kupeldamisskandaal on praegusel ajal haruldane või teeb selle eriliseks vaid asjaolu, et kupeldaja rollis kahtlustatakse tuntud inimest, eksmiss Laura Kõrgemäed?

Ebaharilik on siin pigem tüdrukute vahendamise sihtkoht (USA – toim), sest põhilised sihtriigid Eestist pärit neidude jaoks on enamasti Soome ja teised Skandinaavia riigid, aga ka Saksamaa ja Holland. USAs on piiri ületamine karmim, mis tähendab lisariski.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles