Dublini reform kipub jääma liiga kõrgeks tõkkeks

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädalal Vahemerel teel Liibüast Itaaliasse üles korjatud migrandid. Kesk-Vahemere rändetee on küll suures osas pidama saadud, kuid rändega seonduv on Euroopa Liidus endiselt emotsionaalne teema.
Läinud nädalal Vahemerel teel Liibüast Itaaliasse üles korjatud migrandid. Kesk-Vahemere rändetee on küll suures osas pidama saadud, kuid rändega seonduv on Euroopa Liidus endiselt emotsionaalne teema. Foto: ALESSANDRO FUCARINI/AFP/SCANPIX

Euroopa Liidu valitsus- ja riigipeade kohtumise eilsel avapäeval vaieldi pikalt ELi ühtset varjupaigasüsteemi reformi ning Schengenit puudutavate järelduste sõnastuste üle. Kokkuleppeni kõigile sobivas lausestuses polnud liidrid Postimehe trükkimineku ajaks jõudnud*.

Postimehe andmetel kaaluti sõnastust, kus oleks tervitatud edasiminekut ühenduse ühtse varjupaigasüsteemi reformi asjus, kuid samas lauses antud vihje, et praegu liikmesriikide vahel kõige suuremat vastasseisu tekitava küsimusega pole kuigi palju edasi liigutud.

Sõnastus, millega viidataks vajadusele «edasisele lähenemisele» ja «õige tasakaalu tagamisele vastutuse ja solidaarsuse vahel», näitaks, et ummikseisu pole suudetud lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles