Euroopa Ülemkogu kinnitas Tallinna digitippkohtumise järeldused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President of the European Commission Jean-Claude Juncker listens at a news conference during the European Union Tallinn Digital Summit in Tallinn, Estonia, September 29, 2017. REUTERS/Ints Kalnins
President of the European Commission Jean-Claude Juncker listens at a news conference during the European Union Tallinn Digital Summit in Tallinn, Estonia, September 29, 2017. REUTERS/Ints Kalnins Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Euroopa Liidu liidrid kinnitasid neljapäeval Brüsselis peetaval Ülemkogul ametliku dokumendiga oma pühendumust Tallinna digitippkohtumisel tõstatatud teemade lahendamiseks.

«Tallinnas 29. septembril peetud digitippkohtumine andis tugeva signaali vajadusest tugeva ja senisest sidusama digitaalse Euroopa järele,» öeldakse Euroopa Liidu liidrite kohtumise lõppjäreldustes.

«Ma ütlesin juba Tallinnas, et Euroopa Komisjon on esitanud üle 40 algatuse, nende seas 24 ettepanekut õigusakti näol, aga Euroopa Parlament ja ELi nõukogu on neist seni vastu võtnud vaid kuus,» sõnas Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. «Peame 18 järelejäänud seadusandliku kuu jooksul kiirendama pooleliolevat tööd.» 

«Mulle tundub, et need järeldused võeti vastu suure ootusega ja sooviga, et me Eesti eesistumise ajal me suudame edasi liikuda,» ütles peaminister Jüri Ratas pärast kohtumist. 

Ratas tõi esile, et liidrid soovisid samme, et geoblokeering juba selle aasta lõpuks kaoks. Samuti märkis peaminister Ratas postipakkide piiriülese kättetoimetamise ja 5G võrkude arendamise teemat, millest viimane peab tema sõnul järgmise aasta keskpaigaks leidma lahenduse. 

«Lisaks oli täna laual ka teemad, mis on seotud küberjulgeolekuga ja küberjulgeolekusse panustamisega,» märkis Ratas.  

Peaminister avaldas tänu ka Eesti ametnikkonnale, kelle töö abil digitaalse valdkonna teemad Ülemkogu lõppjäreldustesse jõudsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles