NATO avas Poolas vastuluurekeskuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola, NATO ja ELi lipud.
Poola, NATO ja ELi lipud. Foto: Vassili Fedorenko/Reuters/Scanpix

NATO avas neljapäeval Poolas vastuluurekeskuse, mille sihiks on laiendada seoses pingetega Venemaaga alliansi luurekogumisvõimekust, teatas kõrge Poola ametiisik.

Uus rajatis Krakowis keskendub baasnormide, põhimõtete ja tegevuste arendamisele NATO liitlasriikide luureagentuuride tarvis, lausus kaitseminister Antoni Macierewicz avamistseremoonial, millel osalesid ka tema Ungari, Rumeenia ja Slovakkia ametivennad.

Spionaaž katab nüüd kõiki eluvaldkondi, mõjutades kriitilist sõjalist ja tsiviiltaristut nii kübertööriistade kui tavaluure kaudu, vahendas Macierewiczi sõnu Poola uudisteagentuur PAP.

NATO vastuluure oivakeskuse loomisele anti ametlik heakskiit 2015. aastal NATO transformatsioonikeskuses Norfolkis peetud kõnelustel.

Uue keskuse loomine langes ajale, mil NATO suhted Venemaaga on seoses Ukraina konfliktiga halvimas seisus pärast külma sõja lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles