Pyongyang: praeguses olukorras vajame tuumarelva (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un Hwasong-12 raketi juures.
Kim Jong-un Hwasong-12 raketi juures. Foto: STR/AFP/Scanpix

Põhja-Korea välisministeeriumi ametnik teatas täna Moskvas tuumakonverentsil, et riik vajab poolsaart ümbritseva olukorra tõttu tuumarelva.

«Praegune olukord kinnitab veendumust, et vajame tuumarelva (USA) võimaliku kallaletungi tagasilöömiseks,» ütles ministeeriumi Põhja-Ameerika osakonna direktor Choe Son-hui Moskvas tuumakonverentsil.

«Põhja-Korea hindab ÜRO Julgeolekunõukogus endale kehtestatavaid sanktsioone sõja kuulutamise katsena,» rõhutas Choe. «Me võtame kõike seda väga tõsiselt.»

«Tänaseks oleme jõudnud samahästi kui lõplikku tasakaaluseisundisse USA-ga. Ja meie lõplik eesmärk on saavutada tasakaal, võrdsus USA-ga, et USA ei julgeks rääkida mingist sõjategevusest Põhja-Korea vastu,"» teatas Choe.

«Me rahustame ameeriklased maha ja vastame tulele tulega,» lisas Choe.

«Meil on tuumarelv ja raketid, kuid ei kasuta neid, kui meid ei ähvardata. Meie relvade eesmärk on kaitsta kodumaad USA-st lähtuva pideva tuumaohu eest,» kinnitas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles