Euroopas peeti kinni mitukümmend arvatavat inimsmugeldajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto Saksamaal.
Politseiauto Saksamaal. Foto: Eibner Pressefoto/EXPA/Juergen Feichter/imago/Eibner Europa/Scanpix

Euroopa politseiametid pidasid kahes laste- ja inimsmugeldajate vastases haarangus kinni kümneid kahtlusaluseid, teatas reedel Euroopa politseiorganisatsioon Europol.

Üks politseioperatsioonidest korraldati 19 riigis 9.-13. oktoobrini, mille käigus leiti 34 alaealist ja 1072 täiskasvanut "haavatavast või potentsiaalselt ekspluateerimisohtlikust olukorrast". Vahi alla võeti 16 isikut.

Teises operatsioonis vahistati 74 migrantide smugeldamises kahtlustatut.

Kokku küsitles politsei 240 000 inimest.

Operatsioone juhtis Europol ja need viidi läbi Euroopa piiriorganisatsiooni Frontex ning rahvusvahelise politseiagentuuri Interpol toel.

Haarangud keskendusid "seksuaalse ärakasutamise, sunniviisilise kerjamise ja kuritegevuse kolletele" nagu põgenike vastuvõtukeskused ja piiripunktid.

Euroopal on Itaalia eestvedamisel reaalne šanss sulgeda rändemarsruut Vahemere keskosas, ütles Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk neljapäeva õhtul Brüsselis.

"Liidrid leppisid kokku pakkuda Itaalia peaministrile Paolo Gentilonile senisest tugevamat toetust Itaalia töös Liibüa võimudega. Meil on reaalne šanss sulgeda Vahemere keskosa rändemarsruut," ütles Tusk Euroopa Ülemkogul ühisel pressikonverentsil Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles