Somaalia kuulutab islamistide rünnakuga seoses välja sõjaseisukorra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muqdishos sel reedel tehtud foto plahvatuskohast.
Muqdishos sel reedel tehtud foto plahvatuskohast. Foto: Mohamed Abdiwahab/AFP

Somaalia peaminister Hassan Ali Khayre teatas reedel, et president Mohamed Abdullahi Mohamed kuulutab lähiajal välja sõjaseisukorra islamistide rühmituse Al-Shabaab vastu.

Somaalia armee eestkõneleja kapten Abdullahi Imani sõnul oodatakse USA toetust kavandatavale suurpealetungile, mille eesmärgiks on muu hulgas islamiäärmuslaste väljaajamine Shabelle regioonist.

Laupäevases autopommirünnakus Somaalia pealinnas Moqdishos hukkus viimastel andmetel 358 ja sai vigastada üle 400 inimese. Mitmed inimesed on endiselt kadunud.

Somaalia võimude teatel on pommirünnakuga seoses on kinni peetud kaks inimest. Somaalia luureametniku sõnul peeti kinni isik, kes veenis sõdureid, et lõhkeainet täis veoauto tuleb kontrollpunktist läbi lubada. Veokit juhtinud ründajal oli ka kaasosaline, kelle lõhkeainet täis kaubik peatati Muqdisho lennujaama lähistel asuvas kontrollpunktis.

Plahvatus toimus kaks päeva pärast seda, kui USA Aafrika väejuhatuse juht kohtus Muqdishos presidendiga ning kaitseminister ja sõjaväe juht astusid teadmata põhjusel tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles