Egiptuses sai lahingutes islamistidega surma 35 julgeolekutöötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bahariya.
Bahariya. Foto: AFP

Egiptuses sai reedel Bahariya oaasis puhkenud lahingutes islamistidega surma vähemalt 35 sõdurit ja politseiametnikku, teatasid julgeoleku- ja meditsiiniallikad.

Siseministeeriumi teadaandes kinnitati juhtunud, kuid ei täpsustatud ohvrite arvu.

"Mõned terroristidest ründajad tapeti," kirjutati ametlikus avalduses.

Rünnaku eest võttis vastutuse äärmuslaste rühmitus Hasm, kelle väitel õnnestus tappa 28 julgeolekutöötajat ja veel 32 sai haavata. Alates 2016. aastast on Hasm võtnud vastutuse mitmete terrorirünnakute eest pealinnas Kairos. Sihtmärkideks on olnud teiste seas politseiametnikud ja kohtunikud.

Esmaspäeval tapsid El-Arishis panka röövinud islamiäärmuslased kolm politseinikku ja kaks tsivilisti. Reedel teatas sõjavägi nelja Egiptuse sõduri tapmisest El-Arishis. Lisaks surmasid äärmuslased kuus sõdurit sama provintsi Qawadeesi piirkonnas. Siinai poolsaarel on hukkunud džihadistlikus vägivallas sadu sõdureid ja politseinikke sestsaadik, kui relvajõud kukutasid 2013. aastal islamistist presidendi Mohamed Morsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles