Helsingi tehasepõleng sai alguse tikkudega mängimisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapanila tulekahju.
Tapanila tulekahju. Foto: twitter.com

Helsingi politsei teatas, et esmaspäeval vanas Tapanila tapeedivabrikus puhkenud tulekahju sai alguse laste tikkudega mängimisest.

Leitnant Anne Hietala sõnul sai politsei enda valdusesse videosalvestised, millelt on näha, et 12-13 aastased lapsed olid tehasehoone süütamisega seotud.

«Me oleme juba mõned lapsed ja nende vanemad üle kuulanud. Videolt on näha, kuidas süüdati pappi ning selleks kasutati tikke ja pihusteid,» lausus Hietala. «Kui kahtlusalused on alaealised, ei saa neid süüdi mõista. Kuid nad peavad siiski kahjude eest kompensatsiooni maksma.»

Vana tehasehoone seisis suvest alates tühjana. Hoone ümber oli turvaaed ja selle uksed olid lukustatud, kuid politsei sõnul murdsid lapsed kange kasutades ehitisse sisse.

Tulekahju tekitas paksu suitsu ja häiris esmaspäeva õhtul raudtee tegevust, kuna tehas asub pealinnast põhja poole suunduva suure raudtee ääres.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles