Trump kavatseb Kennedy mõrvatoimikud avaldada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatuslik päev, mil John F. Kennedy Dallases tapeti.
Saatuslik päev, mil John F. Kennedy Dallases tapeti. Foto: REUTERS FILE PHOTO/REUTERS/Scanpix

USA president Donald Trump teatas täna, et kavatseb avaldada president John F. Kennedy mõrva käsitlevad salajased toimikud, mis on pikalt vandenõuteoreetikute kujutlusvõimet toitnud.

Kongress on määranud 26. oktoobri tähtajaks, mil Trump peab otsustama, kas kavatseb CIA ja FBI dokumentide avaldamist kinni hoida või lubab need avalikustada.

«Eesmärgiga saada selgust edasises informatsioonis, luban mina presidendina avada pikalt salajas hoitud JFK toimikud,» kirjutas Trump Twitteris.

Valge Maja teatas möödunud nädalal, et kavatseb järgmiseks nädalaks avalikustada võimalikult palju materjali.

Trump on ka ise pikalt Kennedy mõrva ümber keerelnud vandenõuteooritale toitu andnud.

Näiteks väitis ta ühelegi tõendile viitamata 2016. aasta presidendikampaania ajal, et tema vabariiklasest rivaal Ted Cruz oli seotud Kennedy tapnud Lee Harvey Oswaldiga.

Ka Trumpi poliitiline nõunik Roger Stone, kes aitas teda presidendikampaania korraldamise juures, on innukas vandenõuteoreetik. Stone kirjutas raamatu, milles väidab, et Kennedy asepresident Lyndon B. Johnson oli seotud presidendi mõrvaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles