Droonikaadrid: Vene kaitseministeerium võrdles purukspommitatud Raqqat Dresdeniga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe kalifaadi pealinnaks kujunenud Raqqa on alates möödunud nädalast taas USA toetatud Süüria Demokraatlike Jõudude abiga tagasi vallutatud.
ISISe kalifaadi pealinnaks kujunenud Raqqa on alates möödunud nädalast taas USA toetatud Süüria Demokraatlike Jõudude abiga tagasi vallutatud. Foto: Gabriel Chaim/AP/Scanpix

Venemaa võrdles täna USA-juhitava koalitsiooni õhurünnakuid Raqqa linnale Süürias Dresdeni saatusega 1945. aastal, vahendab Vene kaitseministeeriumi avaldust uudisteagentuur AFP.

«Raqqale sai osaks Dresdeni saatus, mis 1945. aastal Briti-USA õhurünnakutes maa pealt pühiti,» märkis avalduses Vene kaitseministeeriumi kõneisik kindralmajor Igor Konašenkov.  «Mis tingis lääne pealinnade säärase rutu asuda nüüd Raqqat abistama? Ainus põhjus on soov varjata võimalikult kiiresti USA ja koalitsiooni barbaarseid pommirünnakuid, mis matsid ISISe kontrolli alt vabastatud Raqqa rusudesse tuhanded tsiviilisikud.»

2015. aastast alates president Bashar al-Assadi toetuseks Süüria kodusõtta sekkunud Vene president Vladimir Putini algatusel on Venemaa ise samuti korraldanud ulatuslikke õhurünnakuid, milles inimõigusrühmituste andmel on hukkunud rohkelt tsiviilelanikke.

CNNi droonikaadrid purukspommitatud Raqqast, mis langes ISISe kätte 2014. aastal:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles