ISIS hukkas Al-Qaryatainis 116 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS) hukkas oktoobris Süüria keskosas Al-Qaryatainis 116 inimest, keda süüdistati koostöös valitsusvägedega, teatas täna Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

«Islamiriik hukkas 20 päeva jooksul kättemaksuks vähemalt 116 tsiviilisikut, keda süüdistati koostöös režiimi vägedega,» ütles keskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Režiimiväed vallutasid Homsi provintsis asuva Al-Qaryataini tagasi laupäeval, kolm nädalat pärast seda, kui IS oli selle oma kontrolli alla saanud.

Džihadistid okupeerisid linna esmakordselt aastal 2015, ent mullu võtsid valitsusväed selle Venemaa toel tagasi.

«Pärast seda, kui režiim selle tagasi vallutas, on  linna elanikud leidnud tänavalt surnukehi, kes on kas maha lastud või hukatud noaga,» märkis Abdel Rahman.

«Enamik IS-i võitlejaist, kes möödunud kuul linna hõivasid, olid uinuvatest rakukestest. Nad on pärit sellest linnast, tunnevad linna elanikke ning teavad, kes on režiimi poolt ja kes vastu,» lisas ta.

Süüria lapsed Al-Qaryataini linnas. STRINGER/AFP/SCANPIX
Süüria lapsed Al-Qaryataini linnas. STRINGER/AFP/SCANPIX Foto: STRINGER/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles