Poola tõstab oluliselt kaitsekulutusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola sõdurid paraadil.
Poola sõdurid paraadil. Foto: ALIK KEPLICZ/AP/Scanpix

Poola president Andrzej Duda allkirjastas seaduse, mis suurendab riigi kaitsekulutusi vähemalt 2,5 protsendile sisemajanduse kogutoodangust ehk oluliselt enam kui NATO nõutav kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust.

Poola president Andrzej Duda. TOBIAS SCHWARZ/AFP/SCANPIX
Poola president Andrzej Duda. TOBIAS SCHWARZ/AFP/SCANPIX Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Poola konservatiivne valitsus on asunud tõstma riigi kaitsevõimet vastuseks Venemaa sõjalise aktiivsuse kasvule regioonis.

Poola on 28-liikmelises alliansis üks viiest liitlasest, kes kulutavad kaitsele kaks protsenti SKT-st. Uue seaduse kohaselt kasvavad kaitsekulutused 2020. aastaks 2,1 protsendile ja 2030. aastaks vähemalt 2,5 protsendile.

Ühtlasi suurendab Poola relvajõudude isikkoosseisu praeguselt 100 000-lt 200 000 mehele, kellest umbes 50 000 hakkab kuuluma uude territoriaalkaitseväkke.

Poola sõdurid paraadil. Jakob Ratz/PACIFIC PRESS/SIPA/Scanpix
Poola sõdurid paraadil. Jakob Ratz/PACIFIC PRESS/SIPA/Scanpix Foto: Jakob Ratz/PACIFIC PRESS/SIPA/Jakob Ratz/PACIFIC PRESS/SIPA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles