Kataloonia separatistid ähvardavad suurte streikidega (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Kataloonia lippudega.
Meeleavaldajad Kataloonia lippudega. Foto: PAU BARRENA/AFP/Scanpix

Kataloonia separatistid ähvardasid täna ulatusliku kodanikuallumatusega Hispaania valitsuse vastu, kui viimane täidab oma lubaduse kukutada regiooni iseseisvusmeelne liider.

Kodanikuallumatuse üleskutse järel on streikide ja protestidega hoiatanud teiste seas tuletõrjujad, õpetajad ja tudengid.

Kataloonia separatistlikud parteid teatasid täna, et kutsuvad neljapäevaks kokku parlamendi plenaaristungi, et arutada vastust Madridi hoiatusele peatada regiooni autonoomia. Hispaania senat peaks autonoomia peatama reedel.

Soraya Saenz de Santamaria. FOTO: JUAN MEDINA/REUTERS/SCANPIX
Soraya Saenz de Santamaria. FOTO: JUAN MEDINA/REUTERS/SCANPIX Foto: JUAN MEDINA/REUTERS

Hispaania asepeaministri Soraya Saenz de Santamaria sõnul tagandatakse Kataloonia president Carles Puigdemont juba nädalavahetusel.

«Ta ei saa enam midagi allkirjastada, ta ei saa otsuseid langetada, ta ei saa enam palka,» ütles Saenz de Santamaria raadiojaamale Onda Cero.

Kataloonia võimukoalitsiooni toetav vasakäärmuslik CUP teatas esmaspäeval, et Madridi otsus on suurim rünnak katalaanide vastu pärast Francisco Franco diktatuuri.

Lluis Corominas. Foto: IVAN ALVARADO/REUTERS/SCANPIX
Lluis Corominas. Foto: IVAN ALVARADO/REUTERS/SCANPIX Foto: IVAN ALVARADO/REUTERS

«See rünnak saab vastuse massilise kodanikuallumatuse kujul,» teatas erakond avalduses.

Kataloonia võimukoalitsiooni esindaja Lluis Corominas kutsus rahvast Kataloonia

institutsioonide rahumeelsele ja demokraatlikule kaitsele.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles