Langenud USA sõduri lesk: Trump ajas mind nutma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeris hukkunud seersant La David Johnsoni lesk Myeshia Johnson.
Nigeris hukkunud seersant La David Johnsoni lesk Myeshia Johnson. Foto: JOE SKIPPER/REUTERS/Scanpix

USA presidendil Donald Trumpil ei olnud Nigeris varitsuses hukkunud USA sõduri lesele helistades mehe nimi meeles, ütles naine täna telekanalile ABC.

«President ütles, et mu mees teadis, millega riskib, kuid see on ikkagi valus, mind aga ajas see nutma, sest olin väga vihane tema hääletooni ja selle peale, kuidas ta seda ütles,» rääkis Nigeris hukkunud seersant La David Johnsoni lesk Myeshia Johnson televisiooni hommikusaates. «Trump ei mäletanud mu abikaasa nime. See meenus talle vaid tänu sellele, et ta ütles, et tal on mu mehe surmateade laual ja sealt nägi ta nime.»

President Trump teatas kohe pärast telesaadet Twitteris, et tal oli seersant La David Johnsoni lesega väga lugupidav jutuajamine ja et ta mäletas nime igasuguse kõhkluseta algusest peale.

Lesk, kes ootab pere kolmandat last, ütles, et kuulis presidenti nime meenutada püüdes koperdamas ning see tegi talle kõige rohkem haiget. «Kui mu mees oli meie riigi eest võitlemas ja oma elu ohtu seadmas, miks ei saa siis tema nime meeles pidada?» küsis naine.

Johnson oli üks neljast USA sõdurist, kes hukkusid 4. oktoobril Nigeris islamivõitlejate varitsuses. Tema surnukeha jõudis kodumaale 17. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles