Uuring: uutel valimistel kaotaksid iseseisvuslased enamuse (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia piirkonna president Carles Puigdemont saaks artikkel 155 ise peatada, kui ta kuulutaks välja erakorralised valimised.
Kataloonia piirkonna president Carles Puigdemont saaks artikkel 155 ise peatada, kui ta kuulutaks välja erakorralised valimised. Foto: RUBEN MORENO GARCIA / AFP / Scanpix

Kui Kataloonias toimuksid praegu piirkondlikud parlamendivalimised, jääksid iseseisvusmeelsed oma napist enamusest ilma, näitab küsitlus, mille tegi möödunud nädalal NC Report ja tellis Hispaania ajaleht La Razon.

Kataloonia valimiste võimalik tulemus.
Kataloonia valimiste võimalik tulemus. Foto: graafika: Alari Paluots

Enim ehk 41 kohta saaksid järgmises parlamendis Vabariiklikud Vasakpoolsed (ERC), kes kuuluvad praegu valitsevasse iseseisvusmeelseid erakondi ja üksikkandidaate ühendavasse koalitsiooni Junts pel Sí («Koos jah-sõna nimel» – toim). Nende partner Kataloonia Euroopa Demokraatik partei (PDeCat) saaks 18 kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles