Küpros: suured EL-i riigid peaksid rohkem migrante vastu võtma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprosele jõudnud süürlastest migrandid suunduvad Nikosia lähedal asuvasse Kokkinotrimithia põgenikelaagrisse.
Küprosele jõudnud süürlastest migrandid suunduvad Nikosia lähedal asuvasse Kokkinotrimithia põgenikelaagrisse. Foto: AP / Scanpix

Suured Euroopa Liidu riigid peaksid andma oma õiglase panuse ja võtma vastu rohkem migrante neist EL-i liikmesriikidest, mis on peamised sisenemiskohad Euroopasse, ütles Küprose sisemisteerium esmaspäeval.

Ministeerium ütles avalduses AP-le, et Euroopa Liit vajab rohkem "tasakaalustatud, holistilist ja integreeritud" lähenemist migratsioonile, mis hõlmab ka inimeste ümberpaigutamist neist eesliini riikidest, mis saabujaid kõigepealt vastu võtavad.

Ministeerium rõhutas, et Küpros täidab oma kohustused EL-i ees, kuid lisas, et teised riigid ei tundu märkama, et Küpros on samuti nn eesliini riik.

Siseminister Constantinos Petrides soovib käsitleda "EL-i ringkondade valearusaama, et Küpros ei ole Süüriast ja teistest Lähis-Ida riikidest saabuva põgenikevoolu eesliinil".

EL-i statistika kohaselt on Küpros asüülitaotlejate suhtarvult elanikkonda neljandal kohal Malta, Kreeka ja Luksemburgi järel. Küpros asub umbes 135 kilomeetri kaugusel Türgist ja 160 kilomeetri kaugusel Süüriast.

Petrides ütles, et Küpros on andnud poliitilise põgeniku staatuse 1065 inimesele ja veel 6500-le "täiendava kaitse".

"Küprosele saabuva migratsioonivoo suurus võib tunduda suhteliselt väiksena võrreldes vastavate näitajatega suuremates riikides, kuid see ei ole kaugeltki tühine, arvestades Küprose geograafilist ja elanikkonna suurust," seletas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles