Prantsuse katalaanid on valmis võõrustama Kataloonia pagulasvalitsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Prantsusmaal Perpignanis Hispaania diplomaatilise esinduse ees 17. oktoobril seoses kahe Kataloonia iseseisvuslaste juhi kinnivõtmisega pärast iseseisvusreferendumit.
Meeleavaldus Prantsusmaal Perpignanis Hispaania diplomaatilise esinduse ees 17. oktoobril seoses kahe Kataloonia iseseisvuslaste juhi kinnivõtmisega pärast iseseisvusreferendumit. Foto: AFP / Scanpix

Kataloonia Hispaaniast lahkulöömise pooldajad Prantsusmaal on valmis pakkuma Kataloonia praegusele liidrile Carles Puigdemontile võimalust juhtida vajaduse korral pagulasvalitsust Perpignanis.

"Meile tundub, et Euroopa ei ole mänginud oma rolli," ütles Prantsusmaa katalaanidele enesemääramisõigust taotleva ühenduse Unitat Catalana juht Jaume Roure esmaspäeval.

Perpignan on Prantsuse Pyrénées-Orientales piirkonna pealinn. See piirkond kuulus sajandeid Katalooniale ja sai Prantsusmaa osaks alles 17. sajandi teisel poolel.

Paljud katalaanidest vabariiklased põgenesid kindral Francisco Franco diktatuuri ajal Hispaaniast sellesse Prantsusmaa piirkonda.

Hispaania peaminister Mariano Rajoy valitsus on lubanud Kataloonia praeguse juhtkonna eesotsas Puigdemontiga tagandada ja korraldada regioonis ennetähtaegsed valimised, püüdes takistada Kataloonia iseseisvuspüüdlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles