Euroopa Liit abistab Sudaani suure rahasummaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sudaani sõdurid kogumas kokku kohalike poolt vabatahtlikult loovutatud relvi. Xinhua/Sipa USA/Scanpix
Sudaani sõdurid kogumas kokku kohalike poolt vabatahtlikult loovutatud relvi. Xinhua/Sipa USA/Scanpix Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Euroopa Komisjon teatas eile 106 miljoni euro suuruse abipaketi eraldamisest Sudaanile, öeldes, et selles Aafrika riigis vajab koheselt humanitaarabi 4,8 miljonit inimest.

Abipaketist teatati ajal, mil Euroopa Komisjoni humanitaarabi- ja kriisivolinik Christos Stylianides oli visiidil Sudaani ja külastas ka konfliktist haaratud Darfuri piirkonda.

Euroopa Komisjoni humanitaarabi- ja kriisivolinik Christos Stylianides. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP/Scanpix
Euroopa Komisjoni humanitaarabi- ja kriisivolinik Christos Stylianides. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP/Scanpix Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP

«Siin Sudaanis on humanitaarolukord jätkuvalt kriitiline,» ütles Stylianides Euroopa Komisjoni edastatud avalduses.

«Miljonid inimesed on olnud Darfuris palju, palju aastaid sisepõgenikud,» ütles ta ja lisas, et Euroopa Liidu uue rahastusega aidatakse ka Lõuna-Sudaanist pärit põgenikke.

106 miljonist eurost 46 miljonit läheb humanitaarvajaduste katteks, ülejäänud 60 miljonit aga suunatakse läbi Euroopa Liidu Aafrika fondi, et toetada sisepõgenikke, migrante ja vastuvõtvaid riike.

ÜRO agentuurid kutsusid eraldama 2017. aastal Sudaanile 804 miljoni euro ulatuses abi, kuid sellest summast on saadud ainult 39 protsenti.

Sudaani lääneosas asuvas Darfuri piirkonnas on alates 2003. aastast käinud konflikt, mille üheks peamiseks põhjuseks on kõrbestumine. Konflikt on tekitanud piirkonnas suure näljahäda.

Naised Darfuri piirkonnas Sudaani president Omar al-Bashiri visiidi ajal. Foto:
Naised Darfuri piirkonnas Sudaani president Omar al-Bashiri visiidi ajal. Foto: Foto: MOHAMED NURELDIN ABDALLAH/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles