Trump kinkis hukkunud sõduri perekonnale suure rahasumma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Chris Kleponis/Sipa USA/Scanpix

USA president Donald Trump lubas mitu kuud tagasi ühele hukkunud sõduri perekonnale kinkida 25 000 dollarit (21 277 eurot). Perekond ei oodanud, et Trump oma lubadust täidaks, aga mitu kuud hiljem said nad meeldiva üllatuse osaliseks, kirjutab ABC News.

Kuna mitu kuud oli kestnud vaikus, arvas perekond, et president ei kavatse oma lubadust täita. Hiljuti maandus perekonna postkastis kiri, millele oli juurde lisatud 25 000 dollari suurune tšekk ja kiri vabariiklasest presidendilt.

Kapral Dillon C. Baldridge hukkus juunis Afganistanis. Pärast seda said tema vanemad Chris ja Jessie telefonikõne president Trumpilt, kes avaldas kaastunnet ja kõigi suureks üllatuseks soovis neile kinkida 25 000 dollarit.

Mitu kuud kestnud vaikus ei andnud vanematele kuigi palju lootust. Jessie Baldridge'i sõnul arvati, et president tahtis lihtsalt midagi ilusat öelda ja tegelikult ei osatud tšekki isegi oodata.

Mõni nädal pärast telefonikõnet sai perekond Trumpilt ka kaastunnet avaldava kirja, millele polnud juurde lisatud tšekki. Perekonna sõnul tehti selle üle isegi omavahel nalja.

USA rahvas sai ebatavalisest pakkumisest teada pärast Washington Posti artikli avaldamist, mis tõi välja, et tšekki pole siiani perekonnale saadetud. Selle artikli peale teatas Valge Maja, et tšekk on posti pandud.

Tšekil oli kuupäevaks märgitud sama päev, mil Valge Maja oli sunnitud Washington Postile vastama. Ametnike sõnul hakati tšeki saatmisega tegelema kohe pärast presidendi ja hukkunud sõduri perekonna vahelist vestlust.

«On vastik, et meedia kasutab heldet ja siirast presidendipoolset žesti oma kallutatud arvamuse edastamiseks,» ütles kõneisik Lindsay Walters. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles