Venemaa presidendiks pürgiv naine: Krimm kuulub Ukrainale (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Sobtšak tänasel pressikonverentsil.
Ksenija Sobtšak tänasel pressikonverentsil. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Venemaa presidendiks pürgimisest teatanud ajakirjanik ja seltskonnategelane Ksenia Sobtšak peab Venemaa tegevust Ukrainale kuuluval Krimmi poolsaarel rahvusvahelise õigusega vastuolus olevaks.

Venemaa presidendiks pürgimisest teatanud ajakirjanik Ksenia Sobtšak peab Venemaa tegevust Ukrainale kuuluval Krimmi poolsaarel rahvusvahelise õigusega vastuolus olevaks.

«Rahvusvahelise õiguse seisukohast kuulub Krimm Ukrainale (...) Me murdsime antud sõna, rikkusime 1994. aasta Budapesti memorandumit. Andsime lubaduse ja ei täitnud seda,» ütles Sobtšak tänasel pressikonverentsil.

Tema sõnutsi nõuab see teema edasist arutelu ja kompromissi otsinguid. Samuti ütles Sobtšak, et Venemaa ja Ukraina jaoks on tema hinnangul kõige olulisem sõpruse taastamine.

Venemaa okupeeris Krimmi poolsaare 2014. aasta veebruari lõpus ja märtsi algul ning annekteeris selle märtsi keskpaigas. Rahvusvaheline kogukond Krimmi Venemaaga liidendamist ei tunnusta.

Eelmisel nädalal teatas tuntud seltskonnategelane Sobtšak, et kandideerib Venemaa presidendivalimistel Vladimir Putini vastu. Sellega loodab ta anda valijatele võimaluse liberaalse kandidaadi vastu hääletamiseks. Tema isa Anatoli Sobtšak oli kunagine Peterburi linnapea ning väidetavalt ka Putini mentor. 

Venemaa president Vladimir Putin kohtumas Ksenija Sobtšaki ja tema ema Ljudmilla Narusovaga 2003. aastal. AP/Scanpix
Venemaa president Vladimir Putin kohtumas Ksenija Sobtšaki ja tema ema Ljudmilla Narusovaga 2003. aastal. AP/Scanpix Foto: /AP
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles