Jaapani politsei sai kätte pensionärist ninja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ninjaks riietatud mees Tokyos.
Ninjaks riietatud mees Tokyos. Foto: YOSHIKAZU TSUNO/AFP

Jaapani politsei suutis viimaks kätte saada ninjaks maskeerunud mehe, kes ronis sissemurdmiste nimel üle müüride. Üllataval kombel leidis politsei, et ninja näol oli tegu 74-aastase pensionäriga. Varas oli jooksus koguni kaheksa aastat.

Lääne-Jaapanis asuva Osaka linna politsei otsis pikalt taga murdvarast, kelle isiku tuvastamine osutus erakordselt raskeks. Pikalt olid politsei ainsateks vihjeteks turvakaamera salvestused, millel oli näha täielikult musta maskeeritud meest.

Kaader turvakaamera salvestusest, kus on kujutatud 74-aastast varast.
Kaader turvakaamera salvestusest, kus on kujutatud 74-aastast varast. Foto: Osaka politsei

«Ta oli maskeeritud mustadesse riietesse, täpselt nagu ninja,» ütles Kawachi politseijaoskonna töötaja AFP-le.

Siiski tegi meistervaras mais suure vea, mis aitas tema isiku tuvastada. Nimelt libises näo ees kantud sall alla ja varga nägu jäi salvestusele.

Politsei tuvastas mehe ja teatas, et tegu on 74-aastase Mitsuaki Tanigawaga, kes oli politseile varguste tõttu ka varasemast tuttav. Seejärel üritati kurjategijat lõksu meelitada.

«Uurijad vaatasid, kuidas ta oma kodust tavalise vanainimese kombel päeval lahkus. Seejärel läks ta mahajäetud korterisse, vahetas riided ning ootas pimeduse saabumist,» lausus politseiametnik.

«Kui ta pimeduses majast väljus, oli ta riietatud üleni musta. Ta ei kasutanud suuri tänavaid, selle asemel liikus ta läbi kitsastest avadest ja jooksis müüride peal,» lisas ametnik.

Kuna uurijad ei suutnud nobedat varast teolt tabada, tungisid nad pärast ühe elektroonikapoe vargust hoopis öösel tema peidupaika. Väidetavalt oli Tanigawa pärast vahistamist öelnud, et vihkab töötamist ja on alati arvanud, et varastamine on kiirem viis raha teenida.

Talle on esitatud süüdistus 254 sissemurdmise eest ning arvatakse, et kokku on pensionär teinud kahju 30 miljoni jeeni (umbes 221 000 euro) väärtuses. Hiljem tunnistas mees politseile, et sissemurdmine tavalisse elumajja võttis tal vaid 10 minutit aega ning põhiliselt varastas ta majadest öösiti sularaha.

«Kui ma oleks noorem, siis poleks mind kinni püütud. Ma lõpetan nüüd, sest ma olen 74-aastane ja piisavalt vana,» olevat varas ametnikele öelnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles