Filipiinid said Venemaalt 5000 Kalašnikovi automaati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide president Rodrigo Duterte (paremalt teine) inspekteerimas koos sõjaväelastega Venemaalt saadud Kalašnikovi automaate. Paremalt esimene on Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu.
Filipiinide president Rodrigo Duterte (paremalt teine) inspekteerimas koos sõjaväelastega Venemaalt saadud Kalašnikovi automaate. Paremalt esimene on Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu. Foto: AFP/SCANPIX

Venemaa andis kahe riigi süvenevate sõjaliste sidemete märgiks täna Filipiinide presidendile Rodrigo Dutertele üle 5000 Kalašnikovi automaati, laskemoona ja 20 armeeveokit.

Relvatehing on USAga liitlassuhetes Filipiinide järjekordne samm Venemaa ja Hiina suunas.

Duterte võttis saadetise vastu Manila sadamas seisvat Vene sõjalaeva Admiral Pantelejev külastades ja andis osa automaatidest isiklikult üle Filipiinide kehvalt relvastatud sõjaväele, mis lõpetas äsja kurnava võitluse islamistidega riigi lõunaosas.

ISISt toetavad äärmuslased hõivasid osa Marawi linnast 23. mail. Lahingutes linna pärast sai surma üle tuhande inimese, valdavalt islamistid.

Vene kaitseminister Sergei Šoigu allkirjastas kaks lepet Filipiinide kolleegi Delfin Lorenzanaga ja tervitas sidemete tihenemist.

«Filipiinides nähakse tähtsat tulevikupartnerit Kagu-Aasias ning Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas üldiselt,» ütles Šoigu, kelle sõnul on ta esimene Filipiine külastav Venemaa kaitseminister.

Filipiinid on olnud aastakümneid üks Washingtoni kindlamaid piirkondlikke sõjalisi liitlasi, kuid isepäine Duterte on hakanud 70-aastaseid sidemeid murendama. Ärritatuna USA kriitikast vastuolulise narkosõja aadressil, milles on surma saanud tuhandeid inimesi, on Duterte ulatanud käe Venemaale ja Hiinale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles