Juulis Helsingis autoga inimese tapnud ja eestlast vigastanud soomlane astus kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto, millega Helsingis inimestele otsa sõideti.
Auto, millega Helsingis inimestele otsa sõideti. Foto: Roni Rekomaa/AFP/Scanpix

Helsingis algas eile kohtuprotsess autojuhi üle, kes tappis 28. juulil ühe ning vigastas viit inimest. Vigastatute hulgas oli ka eestlane. 

Nüüd on selgunud rohkem ka autojuhi ning tema sõidu asjaolude kohta. Meest süüdistatakse ühe inimese tapmises, viies tapmiskatses ning ohtlikus sõitmises.

52-aastane mees sõitis otsa ülekäigurajal teed ületanud inimestele. Prokuröri sõnul sõitis juht otsa naisele, mille tagajärjel jäi vigastada saanud naine auto kapotile. Seejärel pidurdas mees hetkeks ning naine kukkus auto ette.

Naisele otsa sõitmise järel jätkas mees sõitu, aga kuna naine jäi auto alla kinni, lohises ta 230 meetrit autoga kaasa. Naine hukkus sündmuskohal.

Pärast hullumeelset tegu sõitis mees ühe restorani juurde ja sisenes hoonesse. Politsei vahistas mehe restoranis.

Auto, millega 52-aastane mees inimesi rammis. LEHTIKUVA/REUTERS/SCANPIX
Auto, millega 52-aastane mees inimesi rammis. LEHTIKUVA/REUTERS/SCANPIX Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Kui algselt arvati, et autojuht oli õnnetuse ajal purjus, siis uurimise käigus selgus, et mees joobes ei olnud. Prokuröri sõnul olid autojuhi teod sedavõrd julmad, et taotleb talle eluaegset vangistust.

Kohtule antud tunnistustes ütles mees ise, et tunnistab end süüdi tapmises ning ohtlikus sõitmises. Autojuhi sõnul oli teda tabanud paanikahoog ning hullus.

«Ma ei mõistnud oma tegevuse tagajärgi. Sain vaid aru, et see võib halvasti lõppeda,» ütles ta. Samuti väitis ta, et ei saanud algul isegi aru, et jalakäijad on autolt löögi saanud.

«Ma nägin kahte inimest kapotil, aga sõitsin edasi ja ei teadnud, et keegi auto all lohiseb. Nägin surnukeha esmakordselt alles autot peatades ja see oli ebameeldiv. Mõtlesin, miks ma autot korralikult juhtida ei saa,» jätkas ta. Samuti avaldas autojuht kohtus kahetsust oma tegude üle.

Prokurör märkis, et esialgseid ütlusi andes ütles mees, et soovis kedagi tappa. Eile tunnistusi jagades kannatas ta enda sõnul hoopis paanikahoo käes.

Istungiga jätkatakse Helsingi piirkonnakohtus järgmisel esmaspäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles