Rajoy loodab, et piirangud Katalooniale ei kesta kaua

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy täna parlamendis.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy täna parlamendis. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/Scanpix

Hispaania peaminister Mariano Rajoy avaldas täna lootust, et Kataloonia autonoomia piiramise meetmed iseseisvuspüüete takistamiseks ei jää kauaks kehtima.

Rajoy ütles parlamendis, et põhiseaduse 155. artikli rakendamine on ainuvõimalik vastus piirkonnas seaduslikkuse taastamiseks.

Peaminister avaldas lootust, et kavandatavad meetmed, seal hulgas Kataloonia valitsuse tagandamine ja piirkonna parlamendi võimu piiramine, ei jää kauaks kehtima. Need peaksid peaministri sõnul lõppema Kataloonia valimistega, mis tuleks viia läbi võimalikult ruttu, aga alles siis, kui kord on taastatud.

Hispaania senat peaks meetmed heaks kiitma reedel.

Rajoy rõhutas, et artikkel 155 eesmärk ei ole Kataloonia autonoomia peatamine, vaid seaduslikkuse taastamine, et parandada iseseisvusreferendumi tõttu Kataloonias tõsiselt kannatada saanud ühiskondlikku kooseksisteerimist ja tegelda piirkonna võimude tegevuse majanduslike tagajärgedega.

Artikkel 155 lubab Kataloonia poliitilise autonoomia peatamist ning seal uute valimiste korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles