Venemaal võttis õhudessandist osa 2500 sõdurit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa õhudessantväelased.
Venemaa õhudessantväelased. Foto: Vitaliy Ankov/Sputnik/Scanpix

Venemaal Uljanovski oblastis osales täna suurõppusel 2500 õhudessantväelast, ütles õhudessantvägede koolitusülema asetäitja polkovnik Mihhail Ossipenko.

Transpordilennukite Il-76 lennutaktikaõppused kulgesid kolmes järgus, millest Ossipenko sõnul oli kõige olulisem Ukjanovski idalennuvälja hõivamise praktiline harjutus.

Il-76 lennuk. Alexei Shtokal/TASS/Scanpix
Il-76 lennuk. Alexei Shtokal/TASS/Scanpix Foto: Alexei Shtokal/Alexei Shtokal/TASS

Õppuste legendi kohaselt olid selle hõivanud terroristid. Ossipenko sõnul sooritati 2500 mehe dessant erakordselt kiiresti. 

Kaitseministeeriumist öeldi, et dessandi maandumispaiga olid eelnevalt puhastanud pommitajad Su-34. Õhus olid seiramas kaks hävitajat MiG-31, dessandilennukeid saatsid aga hävitajad Su-35.

Lennukid Il-76 on sõjaväe kõrval kasutuses ka lennufirmade poolt. Venemaa kõrval kasutavad neid lennukeid sõjalistel eesmärkidel teiste hulgas ka Ukraina, India, Süüria ja näiteks ka Põhja-Korea. 

Uljanovskis paikneb 31. üksik õhudessantväebrigaad. Sama väeosa võitlejad on võidelnud ka Donbassi piirkonnas. 2014. aastal paiknes osa brigaadist ümber Venemaa poolt okupeeritud Krimmi poolsaarele.  

Su-35 hävituslennukid. Foto:
Su-35 hävituslennukid. Foto: Foto: Iliya Pitalev/Sputnik

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles