Lõbus video: Türkmenistani diktaator sõidab tõutäkuga pealinnas ringi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gurbangulõ Berdõmuhhamedov kohtumas Moskvas Vladimir Putiniga.
Gurbangulõ Berdõmuhhamedov kohtumas Moskvas Vladimir Putiniga. Foto: Maxim Shemetov/AP/Scanpix

Türkmenistanist on liikvele läinud lõbus video, millega üritatakse upitada riigi diktaator Gurbangulõ Berdõmuhhamedovi mainet.

Videos tutvub Berdõmuhhamedov pealinn Aşgabatiga. Kui video alguses on diktaatoril seljas lipuvärvides spordidress, siis video lõpuks on ta suutnud spordijakist vabaneda ning sõidab ringi valget särki kandes. Diktaator näitab videos pealinna uusi ehitisi. 

Sotsiaalmeedias sai videost naljanumber. Peakangelast võrreldakse kauboi, orjaomaniku, aga ka Sacha Baron Coheni kehastatud admiral-kindral Aladeeniga filmist «Diktaator».

Esmalt jõudis videoklipp rahvani Türkmenistani rahvustelevisiooni vahendusel ning pärast seda sai hitiks ka sotsiaalmeedias. 

Presidendiameti kõrval on Berdõmuhhamedov ka Türkmenistani ainsa partei liider, valitsusjuht ja riigikaitse kõrgeim juht. 

Ta valiti ametisse 2007. aastal, mil valimiskomisjoni sõnul hääletas tema poolt 89 protsenti rahvast. Valimisaktiivsus oli väidetavalt koguni 99 protsenti. Praegu on käimas tema kolmas ametiaeg.

Naljakate etteastetega on president esinenud ka varem. Näiteks võitis ta Türkmenistanis laulukonkursi. 

Lisaks sellele õpetas ta jõustruktuuride juhtidele, kuidas relvi õigesti kasutada. 

Viimati sattus riigipea ajakirjanduse tähelepanu alla oktoobri keskel, mil kinkis Venemaa president Vladimir Putinile kutsika. 

Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov kinkimas Vladimir Putinile koera. Maxim Shmetov/AP/Scanpix
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov kinkimas Vladimir Putinile koera. Maxim Shmetov/AP/Scanpix Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles