Clinton rahastas Trumpi mustava toimiku koostamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: Johnny Louis/JL/Sipa USA/Scanpix

Kurikuulsa Donald Trumpi «uriinitoimiku» koostamist rahastati Hillary Clintony kampaaniafondist ja Demokraatliku Partei eelarvest.

Anonüümne allikas avaldas väljaandele CNN, et Clintoni ja demokraatide heaks töötanud juurafirma Perkins Coie kogus informatsiooni luurefirmalt Fusion GPS ja algatas 2016. aprillist kuni novembrikuiste presidendivalimisteni kestnud uurimuse.

Clintoni kampaania heaks töötav advokaat palkas Fusion GPS-i, mis omakorda võttis ühendust Briti luureametniku Christopher Steele`iga, kelle avastustest toimik kokku pandi.

Varem arvati, et Trumpi-vastast uurimust rahastas Vabariikliku Partei Trumpi vastane tiib ja demokraadid hakkasid uuringufirmale maksma alles pärast Trumpi kandidatuuri selgumist.

«Mul pole aimugi, kui palju Fusionile või Steele`ile maksti aga kui kasvõi osa sellest toimikust aitab Muellerit, on see raha hästi kulutatud,» kirjutas Clintoni kampaania pressisekretär Brian Fallon viidates FBI eriuurijale Robert Muellerile, kes on määratud Trumpi väidetavaid rikkumisi uurima.

Valge Maja pressisekretär Sarah Huckabee Sanders sõnas eile, et Clintoni kampaania seotus toimiku rahastamisega on hoopis tegelik Vene skandaal.

«Tõeline Vene skandaal? Clintoni kampaania maksis võltsi Vene toimiku eest, siis valetas selle kohta ja mätsis asja kinni,» säutsus Sanders Twitteris.

Hiljuti võttis Twitteris sõna ka Trump, kes kirjutas: «Töötajad, kes on võltsi toimikuga seotud, tunnistage üles. Kes selle eest maksis – Venemaa, FBI või demokraadid (või kõik)?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles