Berliini turvatöötajad tegelevad põgenike kupeldamisega (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvatöötaja Berliini registreerimiskeskuses.
Turvatöötaja Berliini registreerimiskeskuses. Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Berliini põgenikekeskuse valvurid tegelevad vaheltkasu nimel rahahädas põgenike kupeldamisega.

Berliini põgenikekeskuse turvatöötajad sunnivad ringhäälingujaama ZDF teatel põgenikke prostitutsioonile.

Sotsiaaltöötajad, põgenikud ja turvafirma siseinfot valdavad isikud teatasid, et turvatöötajad tegelevad muuhulgas ka alaealiste kupeldamisega.

Väidetavalt veenavad turvatöötajad põgenikega kohtudes neid ennast müüma, teenides iga värvatu pealt vahendustasu. Valvurite sihtmärgiks on just noored meessoost põgenikud.

«Nad peavad olema kindlas vanuses ja atraktiivsed. Alates 16. eluaastast, mida nooremad nad on, seda enam nad maksavad,» lausus üks turvatöötaja jaamale.

Ühe valvuri sõnul teenib ta iga vahendatud põgeniku pealt 20 eurot kasu.

Teateid kinnitasid ka mitmed keskuse põgenikud. 20-aastane afgaanist asüülitaotleja, kelle taotlus tagasi lükati, sõnas, et valvur esitas ka talle pakkumise.

«Tahad äri teha? Raha teenida,» küsis valvur väidetavalt. «Valvur ütles mulle, et naisega magamise eest saab 30 eurot, võibolla 40.»

Noormees tunnistas, et tundis tegu sooritades häbi, kuid oli tol hetkel tõsises rahahädas.

Ka Wilmersdorfi põgenikekeskuse sotsiaaltöötaja on näinud, kuidas valvurid põgenikele raha ulatavad. Kui ta mainis seda paiga elanikele, kinnitati talle kupeldamisjuhtumite esinemist.

Berliini sotsiaalamet on lubanud alustada asja suhtes uurimist.

ÜRO teatas eelmisel kuul, et kuni 75 protsenti Euroopasse suunduvatest noortest põgenikest puutub kokku sunnitöö, seksuaalse ahistamise, sundabielude või muude ahistamisjuhtumitega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles