Puigdemont ei kavatse Hispaania senati ette ilmuda (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont.
Carles Puigdemont. Foto: JOSEP LAGO/AFP/Scanpix

Kataloonia president Carles Puigdemont ei astu Hispaania senati ette piirkonna iseseisvuse kohta aru andma, ütles Kataloonia valitsuse pressiesindaja täna.

«Ta ei lähe neljapäeval ega reedel,» ütles pressiesindaja pärast seda, kui senat oli teinud ettepaneku, et Puigdemont tuleks ülemkotta selgitusi jagama, enne kui see annab Madridile voli Kataloonia juhtimine üle võtta.

Kataloonia valitsus teatas varem ka, et kavatseb kohtus vaidlustada Madridi otsuse vallandada Kataloonia valitsus ja piirata Kataloonia parlamendi võimutäiust.

Kaebused esitatakse Hispaania konstitutsioonikohtule ja ülemkohtule. Kui Katalooniat seal edu ei saada, siis pöördutakse rahvusvaheliste kohtute poole.

Hispaania valitsus toetub kavas põhiseaduse artiklile 155, mida pole seni kasutatud. Valitsus süüdistab Kataloonia juhte seaduse ja kohtu korralduste rikkumises, kui pidas iseseisvusreferendumi ja valmistus kuulutama välja iseseisvuse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles