Eesti lapssõduritest kirjutanud Itaalia reporteri lugu jõudis Saksa meediasse (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu harjutusväljak Pärnumaal.
Kaitseliidu harjutusväljak Pärnumaal. Foto: Gertrud Alatare /PÄRNU POSTIMEES

Itaalia ajakirjanik Tomas Clavarino, kes väitis Hollandi väljaandes, et Eestis koolitatakse lapssõdureid ja käib pidev valmistumine sõjaks Venemaaga, jõudis otsapidi Saksa meediasse.

«Alates Krimmi anneksioonist on muret tundma hakanud ka Eesti, Läti ja Leedu. Osalejad on tihti noored, hiljemalt 12. eluaastal alustatakse sõjalise väljaõppega. Poliitikute huvides on, et see hirm ei hääbuks,» viitab väljaanne Spiegel Clavarino loo algusele.

Clavarino kirjeldab, kuidas noori drillitakse sõjalistes laagrites ning õpetatakse relvasid käsitlema.

Selgus, et Eestis nägi Clavarino kodutütarde laagrit, kellel relvi ei olnud. Ilmselgelt pettunud ajakirjanik palus seejärel relvadega lavastus korraldada.

Kõige värvikamad pildid oli ajakirjanik saanud Leedu lastest, kes tõepoolest jooksid fotodel ringi relvamulaažidega. Eestis oli pildistatud ka noore väljanägemisega kaitseliitlasi ja tekstis kirjeldatud, kuidas «eri vanuses» inimesed õppustel metsast välja jooksevad.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles