Läti saadik tõrjub jutte NATO abi ootavatest mehenäljas naistest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada sõdurid Adaži harjutusväljakul Lätis.
Kanada sõdurid Adaži harjutusväljakul Lätis. Foto: Ilmars ZNOTINS / AFP / Scanpix

Küsimus on mõnikord lausa sündsuses, kui üks autor kirjutab, et me tahame Kanada vägesid selleks, et läti naised otsivad endale välismaa mehi. See ei kõlba üldse, kirjeldab Läti suursaadik Kanadas Karlis Eihenbaums rünnakuid, mida näeb lõunanaabrite juurde paigutatud NATO pataljoni juhtriigi meedias.

Varem suursaadikuna Eestis töötanud Eihenbaums kuulub lõunanaabrite diplomaatide koorekihti. Vahtralehemaale läkitati ta mullu augustis ehk umbes samal ajal, kui oli selgunud, et Lätti eelpaigutatud NATO pataljoni juhtriigiks saab Kanada. Samamoodi nagu Eestis hakkab vägesid juhtima Ühendkuningriik, Leedus Saksamaa ja Poolas USA.

«Niipea kui teatati Kanada vägede Lätti saatmisest, hakkasime märkama Kanada meedias tavatuid artikleid, mis ütlesid selle otsuse kohta teatud asju,» meenutab Eihenbaums. «Minul oli selge, et see pole juhuslik. Meie Kanada sõpradele ei paistnud see kohe nii selge olevat.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles