Trumpi personaliülem lubaks USA-sse kuni ühe põgeniku aastas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja personaliülem John Kelly.
Valge Maja personaliülem John Kelly. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Valge Maja personaliülem John Kelly ütles väidetavalt teistele Donald Trumpi administratsiooni liikmetele, et lubaks aastas USAsse maksimaalselt ühe põgeniku, kirjutab USA väljaanne The Hill.

New York Times kirjutas eile, et Kelly tegi sellise kommentaari ajal, mil administratsioon arutas omavahel riiki lubatavate põgenike ülempiiri vähendamist.

Trump otsustas lõpuks langetada ülempiiri 45 000 inimeseni, see on madalaim number alates Ronald Reagani administratsiooni ametiajast, mil põgenike vastuvõtmist reguleeriv õigusakt allkirjastati.

Ametnike sõnul väljendab see number maksimaalset võimalikku põgenike arvu, arvestades Trumpi administratsiooni seatud standardeid. Trump on varasemalt andnud käsu kehtestada põgenikele äärmuslikud kontrollmeetmed. 

«Kelly teeb Trumpi missiooni võimalikuks,» ütles Obama administratsiooni sisejulgeoleku ministri asetäitja Juliette Kayyem Valge Maja personaliülema ja presidendi suhete kohta. 

Valge Maja töötajate sõnul on selline kommentaar näide Trumpi ja Kelly sarnasustest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles