Venemaa: USA valetab Raqqas hukkunud tsiviilisikute kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDF-i võitlejad Raqqas.
SDF-i võitlejad Raqqas. Foto: Asmaa Waguih/AP/Scanpix

USA vähendab Süürias asuva Raqqa linna vabastamise käigus hukkunud tsiviilisikute arvu, väitis täna Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova.

«USA võimud tunnistavad rohkem kui 700 inimese hukkumist pommitamiste käigus kolme aasta jooksul Süürias ja Iraagis käinud terroriga võitlemise ajal. Samal ajal hukkus üksi Raqqa vabastamise ajal pealtnägijate tunnistuste kohaselt tuhatkond tsiviilelanikku. Poolemiljonilise linna elanikkonnast on järel 25 000 inimest,» ütles Zahharova teabetunnis.

Samuti väitis ta, et terroristide juhid lahkusid Raqqast veel mitu kuud enne selle vallutamist, USA koalitsioon ei takistanud ka tavavõitlejate linnast lahkumist.

«Terroristide juhid lahkusid linnast mitu kuud enne selle vallutamist, neile järgnesid lihtterroristide konvoid, linna piirajad ei takistanud nende lahkumist, mõnel juhul toimus see isegi poolte kokkuleppel,» ütles Zahharova.

USA toel võitlevad kurdide ja araablaste Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) kuulutasid möödunud reedel võitu äärmusrühmituse Islamiriik üle nende niinimetatud pealinnas Raqqas ning teatasid, et linn on vaba ja džihadistidest puhastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles